Postanite drvo!!!!!

Sada već davne 2001. godine naš poznati reditelj Goran Paskaljević snimio je film „Kako je Hari postao drvo!“. Radnja filma nema mnogo veze sa našom današnjom temom, ali ono što Hari/drvo kaže u jednom momentu ima: „Ako dovoljno duboko pustiš korenje onda ti ni Noeva arka nije neophodna“.

Danas govorimo o ideji italijanskih dizajnera (Anna Citelli i Raoul Bretzel) kako da ekološki svojim odlaskom sa ovog sveta učinimo nešto dobro za one koji ostaju. Ideja još uvek ima problema sa realizacijom zbog rigoroznih zakona u Italiji i najvećem delu sveta, ali bi se njena primena mogla očekivati u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je dozvoljeno da sa pepelom pokojnika postupate po njegovim željama.

Capsula Mundi je projekat koji se širi našom planetom, pa tako i ja želim da proširim svest o njemu.

Kada samo pomislite o tome koju količinu drveta (zlo)upotrebimo tokom života, mislim da zaista treba da Zemlji, kao planeti, vratimo bar jedno. Procena je da svake godine na globalnom nivou isečemo oko 60.000 kvadratnih kilometara šuma za naše potrebe, a to je malo manje od veličine Republike Irske, što nas ponovo dovori do Harija/drveta!

Zaboravite kovčege, pretvorimo se u šume!

 

Ostavite komentar

Objavljeno pod Svet oko mene

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s